Over ons

Over ons

Mijn naam is Ingrid van Urk en heb sinds maart 2016 een Welsh Springer Spaniël. Dit ras heb ik samen met mijn man, Remco, ontdekt tijdens een zeilvakantie in Friesland. Op het voordek van een zeiljacht zagen wij een Welsh Springer liggen, heel ontspannen en volledig op zijn plaats. Wij hadden destijds Duitse Herders en waren op zoek naar een ras met een minder nerveus karakter. Door deze ontmoeting hebben wij ons laten voorlichten bij meerdere eigenaars / fokkers van dit ras en na het overlijden van onze hond een Welsh Springer Spaniël aangeschaft.

Tess is opgegroeid in een reislustig gezin en gaat elk jaar mee op vakantie. Camper, auto en zeilen liggen haar goed en wij zijn blij dit ras ontdekt te hebben.

Een goede kennelnaam bedenken is best lastig, alle voor de hand liggende namen zijn al gebruikt. Dit is ook de reden dat er gekozen is voor een kennelnaam die dicht bij ons ligt. Zoals bekend zijn wij verfent zeilers en komen regelmatig op de Waddeneilanden. Door ons wat verder te verdiepen in de oorspronkelijke namen van de eilanden kwamen wij een goede combinatie tegen. Kroon staat voor de Kroon polders van Vlieland en Liessinger is een verbastering van het dorpje Lies op Terschelling.

Resultaten
hondenshows Tess:

15 x Uitmuntend
2 x Zeer Goed
1 x CAC CACIB Beste Teef

Co-owner

Een co-owner is voor ons een Welsh Springer liefhebber die samen met ons verantwoordelijk is voor de hond. De pup die bij de co-owner gaat wonen is de eerste keus uit het nest, deze pup zal zonder betaling het nest verlaten. Het is de bedoeling dat deze pup, bij gebleken geschiktheid, een bijdrage gaat leveren aan de kennel. Hierover zullen we goede afspraken blijven maken. Het contact tussen de co-owner en de fokker moet geheel ten goede komen aan de hond. Bent u geïnteresseerd in co-ownerschap of wilt u meer informatie neem dan s.v.p. contact met ons.

Wij zijn op zoek naar leuke gezinnen in onze omgeving in een straal van 10 tot 25 km die samen met ons een pup willen opvoeden.